VARMRÄTTER

 

Tandorimarinerad kycklingfilé med gurk- och yoghurtsås
2 portioner



2 kycklingfiléer

Marinad:
1 msk tandorikrydda
1 dl matlagningsyoghurt
½ tsk paprikapulver
½ tsk chilipulver
1 msk citronsaft
1/4 - 1/2 tsk salt

Sås:
1,25 dl matlagningsyoghurt
100 g skalad och grovt riven gurka
½ tsk malen spiskummin
1 vitlöksklyftor, krossade
½ tsk salt

Blanda alla ingredienserna till marinaden och låt kycklingfiléerna marinera i c:a 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Riv gurkan och låt den rinna av. Blanda yoghurten med kryddorna och gurkan och låt såsen stå och dra. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och slå över marinaden. Stek i 200 graders ugnsvärme i 5 minuter.
Sänk sedan temperaturen till 100 grader och stek i ytterligare 12-14 minuter. Servera kycklingfiléerna med ris, ev. Smaksatt med frästa grönsaker, yoghurtsås och ev. Mango chutney.



29 november 2012

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept