VARMRÄTTER

 

Mustig cajungryta med kyckling
2 pers.
 


225 g kycklinglårfilé
1 msk kinesisk soja
½ hackad gul lök
½ hackad vitlöksklyfta
½ msk olja
0.75 tsk chilipulver
½ tsk oregano
1/4 tsk timjan
1 krm spiskummin
½ burk krossade tomater
1 lagerblad
½ tsk farinsocker
½ dl vatten
½ st. köttbuljongtärning
1/4 dl grädde, valfri sort
1½ st. chorizo

Garnering
bladpersilja

1. Blanda kycklingbitarna med soja.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.



10 december 2012

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept