VARMRÄTTER

 

Kyckling i lergryta

 

 

Antal personer: 4
 

4 kycklingfiléer
Marinad:
1 dl rapsolja
4 tsk grillkrydda
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 tsk soja
Sås:
Marinad från lergryta.
2 dl crème fraiche alt. grädde

 
Lägg lergrytan i blöt minst 10 minuter. Blanda marinaden. Lägg kycklingfiléerna i lergrytan. Pensla kycklingfiléerna med marinaden.
Ställ in lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ timer på 20 minuter.
Efter 20 minuter, tag ut lergrytan och vänd på
kycklingfiléerna, ev. låt dem byta platser i lergrytan (De som ligger i mitten tar annars längre tid att tillreda och de i ytterkant kan bli torra i kanten).
Ställ in lergrytan i ugnen igen. Ställ timer på 20 minuter igen. Efter 20 minuter, tag ut lergrytan och kontrollera om kycklingfiléerna är klara (genom att göra ett snitt i den tjockaste). Om de ej är klara, ställ in i ugn ytterligare 10 minuter.
SÅS:
Sila av marinaden från lergrytan ned i en kastrull.
Tillsätt crème fraiche. Låt koka upp. Smaka av med ev. mer av kryddorna.
Serveras med ris och en god sallad.


20 februari 2013

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept