VARMRÄTTER

 

Kycklinggryta ”thai style” med nudlar


4 port.

500-600gr ren kycklingfilé, benfri, från lår eller bröst
Sesamolja
Matolja
2 st vitlöksklyftor
Färsk ingefära
Limeblad
1 st citrongräs
800 ml kokosmjölk
0.5 st hönsbuljongtärning, ca
Honung
Sweet chilisås
Färsk chili, ev.
Broccoli
Shiitakesvamp
200 gr äggnudlar

1. Skär kycklingen i bitar om ca 3 cm.
2. Stek kycklingen i lite sesamolja och lite matolja.
3. Pressa i vitlök, ett krossat citrongräs hjärta samt lite limeblad.
4. Riv i lite ingefära.
5. Slå i kokosmjölken, och lite lite hönsbuljong (motsvarande en halv buljongtärning) och låt det koka ihop.
6. Smaksätt gärna med lite honung och sweet chili.
7. Vill du ha mera hetta, så använda gärna lite färsk chili.
8. Koka nudlarna i lättsaltat vatten tills de är klara, det brukar stå på paketet.


 



12 januari 2014

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept