VARMRÄTTER

 

Caesarbönor med rökt kalkon


4 port.

1 rökt kalkonklubba (800–900 g)
500 g färska bönor, t ex vaxbönor, sockerärter eller haricots verts
1 kruka romansallad
2 sardellfiléer
1 tsk dijonsenap
1 äggula
2 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 dl finriven Västerbotten
1 tsk vatten
saften av 1/2 citron
worcestersås
salt och peppar

1 Ansa och snoppa bönorna. Plocka och skölj salladen, bryt den i grova bitar.
2 Hacka sardellerna. Rör ihop i en skål med senap, äggula och vinäger. Pressa i vitlöken. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle tills det blir en homogen sås.
3 Rör i parmesan och vatten. Smaka av med citronsaft, worchestersås, salt och peppar.
4 Koka bönorna i 3–4 minuter i saltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av i durkslag och blanda runt i skål med sallad och dressing.
Servera med tunt skivad, rökt kalkon.



 



25 januari 2014

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept