Translate to any language:

VARMRÄTTER



 Indisk köttfärsgryta



4 pers


600 g blandfärs
1 msk rapsolja
½ grovstrimlad purjolök,
3 finhackade vitlöksklyftor,
100 g torkade grovhackade aprikoser,
1 msk curry (vanlig eller stark)
1 krm malen kardemumma
1 burk kokosmjölk
2 dl röda linser

Serveras med:
grönsallad
kokt ris

1. Hetta upp en stekgryta eller stekpanna med olja.
2. Fräs purjolök och vitlök på mellanvärme i någon minut.
3. Tillsätt färsen samt curry och kardemumma och bryn allt i ett par minuter tills färsen är genomlagad.
4. Rör ner kokosmjölk, aprikoser och linser och låt koka upp på mellanvärme.
5. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta. Rör om då och då under tiden.
6. Servera till grönsallad, kokt ris och eventuellt naanbröd.



2018-02-15


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept