Translate to any language:

VARMRÄTTER



Frikadeller med pappardelle och paprikasås



4 pers  



400 g nötfärs
1 msk potatismjöl
1,½ dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 kruka oregano
2 dl ajvar relish, (stark eller mild)
1 dl vatten
2 morötter
1 squash, (ca 250 g)
300 g färsk pappardelle

1. Blanda färsen med potatismjöl, 1/2 dl grädde, salt och peppar. Hacka hälften av oreganon och blanda i färsen. Forma färsen till runda bullar som läggs på vattensköljd skärbräda.
2. Koka upp resten av grädden, ajvar och vatten. Lägg i köttbullarna och låt puttra utan lock 6–8 min.
3. Skala och skär morötterna i tunna remsor på längden. Skär squashen i remsor, enklast går detta med en potatisskalare. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt morötter och squash koka med när ca 2 min återstår av koktiden.
4. Servera frikadellerna med sås, pasta och grönsaker. Garnera med resten av oreganon.
 



2018-05-18


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept