VARMRÄTTER



Basilika- och tomatkryddad pannbiff med tomatsås

 

 

4 portioner
 

1 förp. krossade tomater (500 g)
2 gula lökar
1 knippe basilika
600 g blandfärs
1 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g rotselleri
2 msk smör eller margarin
4 msk ketchup
2 dl vatten
1 msk tomatpuré
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk socker
1 hönsbuljongtärning
salt
peppar
Gör så här
Häll krossade tomater i en sil och låt dem rinna av. Spara tomatjuicen.
Skala och finhacka löken. Hacka basilikan. Blanda färsen med den ena hackade löken, tomatkött, basilika, vitlök och ägg. Tillsätt salt och peppar. Forma till 8 biffar.
Skala och tärna rotsellerin. Fräs den andra löken och sellerin i hälften av matfettet utan att den tar färg i en kastrull. Tillsätt tomatjuice, ketchup, vatten, puré, vinäger, socker och hönsbuljongtärning. Låt sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar. Sila såsen genom en sil.
Stek biffarna i resterande matfett i en stekpanna.
Vid servering vispas ca 1 msk smör eller margarin i såsen. Servera med ris eller pasta och grönsallad.

2010-02-15


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept