VARMRÄTTER



 

Färs- och böngryta med texmex-smak

4 pers

1 gul lök
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda mix Explosion
2 burkar blandade bönor
2 burkar hela tomater (ā 400 g)
salt och peppar
1 avokado
1 finhackad chilifrukt (urkärnad)
olivolja
2 msk citronjuice
1/2 påse tortillachips (ca 100 g)
ca 2 dl riven ost
ev. hackade örter (t ex persilja eller koriander)

1. Skala och finhacka lök. Fräs 2/3 av löken i 2 msk olivolja i en gryta ca 2 minuter. Lägg i nötfärs och bryn ca 3 minuter. Strö över påse tacokrydda.
2. Häll av bönor och häll i grytan tillsammans med tomater, skurna i bitar. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Gröp ut köttet ur avokado. Blanda finhackad chilifrukt (urkärnad) och avokado med resten av löken och 1 msk olivolja. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Sätt ugnen på 225°C.
4. Lägg tortillachips på en bakpappersklädd plåt. Strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen 1-3 minuter, passa noga så att de inte blir brända. Strö ev. hackade örter över grytan. Servera med tillbehören.

2010-12-30


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept