VARMRÄTTER



 

Kryddiga köttbullar med matvete boeuf

DSC_0087

4 pers

1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk eller vatten
1/2 dl grädde eller vatten
500 g nötfärs, 10 %
1 gul lök, skalad, finhackad
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk färsk rosmarin, hackad, eller 1 tsk torkad
2 msk färsk salvia, hackad, eller 1 tsk torkad
1 msk chilipulver
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1-2 msk smör

Matvete:
4 dl matvete
7-8 dl kycklingbuljong
200 g varmrökt sidfläsk, tärnat
200 g champinjoner, tunt skivade
200 g syltlök
1 bladpersilja, bladen
1 citron, rivet skal, ca 2 msk
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Blötlägg ströbröd i mjölk och grädde eller vatten och låt det svälla cirka 5 minuter. Blanda samman alla ingredienser till en smet. Blöt händerna, rulla köttbullar och stek dem försiktigt i smör runt om på medelvärme, 4-5 minuter.
Matvete: Koka matvete i kycklingbuljong, enligt anvisning på förpackningen, tills det är mjukt. Stek sidfläsket knaprigt. Blanda vete, fläsk, svamp, lök och persilja. Smaka av med rivet citronskal, salt och svartpeppar.

Tips
Vi upptäckte att vi åt två måltider på en gång! Då vi åt resterna delade vi upp maten
Matvetesalladen är god som ensamrätt, och köttbullarna funkar jättebra till stuvade makaroner

2011-02-05


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept