VARMRÄTTER



 

Afrikansk köttfärslåda med smak av citrus

4 pers

500 gram  blandfärs, eller lammfärs
2 skivor  vitt bröd, utan kanter
2 små röd lökar
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
3 msk  Touch of Taste Kycklingfond
2 tsk  currypasta
1,5 msk  vinäger
1 tsk  farinsocker
3 msk  mango chutney
1 msk  mandelspån
2 ägg
2 dl  mjölk
½ apelsin
1 citron
olja

1. Sätt ugnen på 175ºC.
2. Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Tillsätt färsen och bryn den nästan färdig. Kärna ur och finstrimla chilin och lägg den i färsen.
3. Blöt upp brödet i 1 dl mjölk, krama ur och tillsätt tillsammans med fond, currypasta, vinäger, socker och chutney. Krama ur och häll över saften av citron. Låt fräsa någon minut.
4. Lägg köttblandningen i en form och stick ner några halverade skivor apelsin och citron i färsen.
5. Vispa ihop ägg och 1 dl mjölk och häll över färsen. Häll på mandelspånen.
6. Grädda i ugnen 20 minuter eller tills äggsmeten stelnat.

Serveras med fördel till kanelkryddat ris med russin och en fräsch grönsallad

 

2011-03-02


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept