VARMRÄTTER



 

Viltbullar med stekta äpplen

DSC_0225DSC_0226

 

4 pers

500 g viltfärs eller nötfärs
1 liten rödlök
1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
1 ägg
1 tsk salt
2 tsk krossade enbär
1 tsk rosmarin
Arla smör-&rapsolja
1–2 röda äpplen

Sås:
3 dl Kelda sås Creamy Classic
2 msk rårörda lingon

Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, grädde, ägg, salt, enbär och rosmarin. Forma till 20 stora köttbullar. Bryn dem i smör-&rapsolja och efterstek 5–7 min. Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör-&rapsolja. Värm såsen och rör ner lingonen.
Servera viltbullarna med sås, äpplen och potatismos.

2011-04-09


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept