VARMRÄTTER



 

Kryddiga fajitajärpar med harissadressing

•    
Tillagningstid: Över 20 min 
Port: 4 
Ingredienser 
500 g blandfärs 
900 g potatis (fast sort) 
1 ägg 
3 msk fajita kryddmix från påse 
2 msk teriyakisås 
1 dl cornichons 
ca 5 cm purjolök 
2 msk finhackad persilja 
ev gräddfil till servering 
olivolja 
salt

Dressing 
1 tsk harissa på tub eller i burk 
2 msk flytande honung 
3 msk vitvinsvinäger 
4 msk olja 
3 msk vatten 
1/2 tsk salt

Gör så här 
1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, låt ånga av och varmhåll potatisen. 
2. Blanda färs, ägg, fajitakrydda, teriyakisås och 2 msk kallt vatten till en smidig färs. Forma färsen till ca 20 avlånga järpar, ca 7 x 2 cm. 
3. Rör ihop ingredienserna till dressingen med 4 msk olja, 3 msk vatten och 1/2 tsk salt. Grovhacka cornichonerna. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. 
4. Stek järparna runt om i olja i en stekpanna ca 6 minuter. 
5. Skär potatisen i skivor. Blanda försiktigt med purjolök, cornichoner och persilja precis före serveringen. Bjud järparna med potatissallad, dressing och ev en klick gräddfil.

2011-07-19


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept