VARMRÄTTER



Köttfärsgryta med kikärtor och apelsinyoghurt

yta, Köttfärs

4 pers. Under 30 min

4 port ris eller annat gryn 
1 gul lök 
1 vitlöksklyfta 
1 förp. kikärter (ā 380 g) 
500 g nötfärs 
1 msk olja 
1 msk tomatpuré 
1 tsk spiskummin 
8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 
2 tsk torkad rosmarin 
1 röd paprika 
salt och peppar

Tillbehör 
1 apelsin 
salt och peppar 
2 dl matyoghurt

Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen. 
Skala och hacka lök och vitlök. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. 
Stek köttfärs, lök och vitlök i oljan. Rör ner tomatpurén. 
Tillsätt spiskummin, buljong, hälften av allt rosmarin och kikärtor. Låt puttra i 15 minuter. 
Dela, kärna ur och tärna paprikan. Lägg paprikan i grytan och låt koka i ytterligare 5 minuter. 
Skölj, riv skalet och pressa apelsinen. Blanda matyoghurten med apelsinskalet, resten av allt rosmarin, smaksätt med apelsinjuice, salt och peppar. 
Smaksätt grytan med salt och peppar. 
Servera grytan med yoghurten och ris eller annat gryn.

2011-08-21


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept