VARMRÄTTER



Köttfärsrulle med fyllning
4 personer                                               55 minuter



500 g blandfärs
salt och vitlökspeppar
2 msk fransk senap
100 g rökt skinka i tunna skivor
2-3 tomater
ost i skivor
oregano och salt
skorpmjöl

Garnering:
½ burk krossade tomater
2 dl finhackad purjolök

Till servering:
pressad potatis

Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut köttfärsen mellan smörgåspapper till en rektangel. Salta och peppra. Bred över senap och lägg på skinkskivorna. Hyvla över ost och lägg skivade tomater på mitten. Strö över oregano och salt. Rulla ihop som till en rulltårta. Lägg rullen på ett eldfast fat. Strö över skorpmjöl och klickar av smör. Grädda i ugnen i c:a 40 minuter, häll efter halva tiden tomatkrosset vid sidan av rullen och strö hackad purjolök över tomatkrosset.
Servera rullen med kokt, pressad potatis.

 

2011-12-22


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept