VARMRÄTTER



Dansk skomakarlåda
4 pers                                  Under 30 min


900 g mjölig potatis
1 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
500 g blandfärs
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
140 g tärnat bacon
2 gula lökar
2 dl mjölk (3 %)
salt och peppar till smaksättning

Sätt ugnen på 200ºC.
Skala och koka potatisen.
Blanda ströbröd och vatten. Låt det svälla ca 10 minuter.
Rör färsen med salt. Blanda ner ströbrödsblandningen och peppar. Forma färsen till biffar och bryn dem i matfettet i en panna. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
Stek bacontärningarna i het panna. Skala, skiva löken och stek den mjuk med baconet.
Värm mjölken. Krossa potatisen och rör i mjölken. Smaksätt med salt och peppar. Servera köttfärsbiffen med baconfräset och potatismoset.
2012-01-06


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept