VARMRÄTTER



Thailändska köttbullar


4 pers
35 minuter


500 g köttfärs
3 msk vegetabilisk matolja
2 msk röd currypasta
3-4 dl kokosmjölk
1 dl kraftig fiskbuljong
2 msk malda jordnötter
1 msk socker
(1 1/2 msk fisksås)

Garnering:
C:a 15 blad strimlad färsk basilika

Servering:
Grönsaksris

Forma köttet till bullar och stek dem på medelvärme i oljan tills de får fin färg.
Plocka upp köttbullarna och fräs currypastan i oljan på svag värme i några minuter.
Tillsätt kokosmjölken, buljongen, jordnötterna, sockret och eventuellt fisksåsen. Koka i några minuter, lägg sedan ner köttbullarna i såsen.
Garnera rikligt med färska basilikablad och servera grönsaksris till


2012-04-02


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept