VARMRÄTTER



Ost- och baconfyllda köttfärsbiffar


4 pers.

600 g nötfärs eller blandfärs
1 ägg
½ dl grädde
1 gul lök
Salt (beräkna ca 1 tsk salt/500 gr färs)
Peppar
1 vitlöksklyfta
1 paket bacon
Ädelost eller annan god ost du gillar, ca 1 tsk till varje biff

Sätt ugnen på 200 grader.
Riv löken. Blanda samman färs, ägg, grädde, lök, salt och peppar. Forma till 16 st biffar. Platta ut dom ordentligt.
Hacka vitlöken och klipp ner bacon i mindre bitar.
Stek bacon och lägg mot slutet ner den hackade vitlöken,
Lägg i bacon, vitlök, ost, "vik ihop" biffen och platta till den igen.
Bryn hastigt så biffarna får färg.
Ställ dem därefter i ugnen ca 20 minuter.



2012-05-31


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept