VARMRÄTTER



Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis


4 pers  Över 20 min


10 fasta potatisar ca 500 g
1 gul lök
1/2 vitkål ca 500 g
2 msk smör eller margarin
1 msk curry
500 g blandfärs
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Koka potatisen.
3. Skala och finhacka löken. Strimla vitkålen fint. Fräs lök och kål i matfettet ca 10 minuter. Tillsätt curry och fräs ytterligare 2-3 minuter.
3. Blanda färsen med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt kålblandningen och rör om. Lägg allt i en smord form (ca 30 x 20 cm). Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
4. Servera gratängen med potatis, bröd och sallad.

 




2012-09-03


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept