VARMRÄTTER



 

Lammfärsbiffar med tzatziki i pitabröd
2 pers.
 


250 g lammfärs
½ vitlöksklyfta, finriven eller pressad
1½ msk vatten
1 msk ajvar relish
1/4 msk spiskummin
Lite hackad timjan, eller torkad
½ kruka persilja, hackad
1/4 citron, finrivet skal
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak

Tzatziki
1/4 riven gurka
Salt, efter smak
1 dl grekisk yoghurt 10 %
½ vitlöksklyfta, finriven eller pressad

Tillbehör
2 pitabröd
½ huvud isbergssallad, strimlat
2 skivade tomater
1 bit skivad gurka
½ skalad och skivad rödlök

1. Blanda färsen med vitlök, vatten, ajvar, kryddor, citronskal, salt och peppar. Gör ett stekprov om du är osäker på sältan.
2. Forma sedan färsen till biffar.
3. Pensla biffarna med lite olja och grilla eller stek på hög värme ca 3 minuter på varje sida.
4. Lägg den rivna gurkan till tzatzikin i ett durkslag och blanda med lite salt. Låt dra minst 10 minuter.
5. Krama ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt och vitlök.
6. Grilla pitabröden snabbt på båda sidor.
7. Skär ett snitt i bröden och fyll med sallad, tomat, gurka, rödlök, tzatziki och lammfärsbiffar.




2012-10-22


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept