VARMRÄTTER



 

Koftas med ajvaryoghurt och kardemummaris
4 pers. Över 20 min


500 g blandfärs
3 msk ströbröd
salt och peppar
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
4 portioner ris (gärna basmati)
1 tsk kardemumma (malen eller stötta kärnor)
2 dl gröna ärter
2 dl matyoghurt
1/2 dl ajvar relish

Sätt ugnen på 200˚C.
Blanda ströbröd med 1 dl vatten och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen, 1 tsk salt, 1 krm peppar, spiskummin och chilipulver.
Rulla färsen till 8 avlånga bullar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
Koka riset enligt förpackningens anvisning med kardemumma. Blanda ner ärterna när det återstår ett par minuter av koktiden.
Blanda yoghurt med ajvar, smaksätt med salt och peppar.
Servera med kardemummaris och yoghurt.
Servera med vitt bröd.



2012-10-26


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept