VARMRÄTTER


Chili med mörk choklad & chipotle
3 port. 20 min + 40 min koktid



½ gul lök
1½ vitlöksklyftor
0.5 kg nötfärs
1/4 röd chilifrukt
1 chipotle (torkad chilifrukt)
2 msk tomatpuré
1 tsk råsocker
2½ dl rött vin
250 g burk passerade tomater
½ dl konc kalvfond
1 röda snackspaprikor eller 1 vanliga
205 g burk stora vita bönor
20 g mörk choklad
rapsolja till stekning
1 baguette

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn köttfärs, lök och vitlök i 1 msk rapsolja i en stor kastrull.
2. Strimla röd chilifrukt och chipotle, skrapa bort ”fröna” om du inte vill att grytan ska bli stark.
3. Tillsätt tomatpuré, röd chili och chipotle till grytan. Låt koka 2–3 min.
4. Tillsätt råsocker, rödvin, passerade tomater och kalvfond. Låt grytan sjuda på medelvärme ca 20 min, rör om då och då.
5. Skär paprikan i bitar och lägg i grytan tillsammans med bönorna. Låt grytan sjuda ytterligare ca 10 min.
6. Smaka av grytan med riven mörk choklad och 1 tsk salt.
7. Servera chilin med avokadoröra och bröd.




2012-12-02


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept