VARMRÄTTER



Jättepirog

Antal personer: 7      
 
 
 

700 g Nötfärs eller blandfärs
1 Gul lök
1 brk Krossade tomater
4 msk Tomatpuré
2 Krossade vitlöksklyftor
1 msk Paprikapulver
1 msk Curry
2 tsk Kardemumma
1 tsk Nymald svartpeppar
2 tsk Salt
3 dl Riven ost

Deg:
100 g Smör
2 dl Vatten
50 g Jäst
1/2 tsk Salt
2 Ägg
1 l Vetemjöl = 600 g
Ägg till pensling

 

Smält margarin i en kastrull

Tillsätt vattnet o värm till 37 grader
Smula jästen i en bunke
Häll margarin o vatten på jästen och rör tills jästen smälter
Tillsätt salt, ägg o vetemjöl
Arbeta degen smidig och jämn. Degen ska släppa bunken.
Låt jäsa 30 min.
Gör köttfärssåsen under tiden Stek lök o köttfärs
Blanda löken och köttfärssåsen i en gryta och tillsätt tomaterna, buljongtärningen och alla kryddorna.
Låt puttra 10 min
 
UTBAKNING:
Kavla degen till en stor cirkel bredare än plåten.
Lägg över köttfärssåsen på halva degen.
Vik över och nyp kanterna. Jäs i 20 min. Pensla pirogen med ägg och strö över 1 dl riven ost.
 
Grädda i 20 min





2013-05-14


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept