VARMRÄTTER



Köttfärsgratäng



Antal personer: 4

900 g fast potatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
ca 500 g nötfärs
salt och svartpeppar
2 msk soja
½ msk timjan
1 tsk smör eller margarin
2 tomater
2 dl riven ost
½ blomkålshuvud
2 msk hackad persilja

Sätt ugnen på 225°C.
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs den gula löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlök och tomatpuré. Fräs ytterligare några minuter. Ta av stekpannan från plattan och rör ner vattnet.
Blanda färsen med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar (för 4 port). Rör ner soja, timjan, lök och spadet från stekpannan.
Platta ut färsen i en smord ugnssäker form.
Skiva tomaterna och lägg på färsen. Strö över osten.
Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter.
Ansa och skär blomkålen i buketter, koka dem mjuka i saltat vatten.
Häll av vattnet från blomkålen och rör i persiljan. Krydda med salt och peppar.
Servera färsen till den kokta potatisen och blomkålen.

 





2013-08-26


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept