VARMRÄTTER



Turkisk Pizza med lammfärs och syrad rödlök


4 portioner
Se recept på pizzadeg och tomatsås

300 g lammfärs
1⁄2 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1⁄2 tsk salt
200 g Arla Köket® färskost yoghurt
1⁄2 dl hackad färsk bladpersilja

Rödlökssalsa
1 stor rödlök
1 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
2 krm salt

Sätt ugnen på 225°. Börja med salsan. Skala och skiva löken tunt. Låt den ligga i en skål med iskallt vatten ca 15 min. Blanda citronsaft, olivolja och salt till en dressing. Häll av vattnet och krama ur löken, blanda ner dressingen Lägg pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen. Smula över lammfärsen. Blanda kryddorna med salt och strö över färsen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt pizzan svalna något. Klicka på färskosten, toppa med löksalsan och strö över bladpersilja.




2014-03-03


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept