VARMRÄTTER



Creolsk pannbiff med lök


4 portioner

500 g nötfärs
¾ dl havregryn
2 msk kalvfond
1 dl vatten
1 ägg
1 ½ msk hackad gul lök
1 tsk Tony Chachere's Creole Seasoning
1 msk smör
ev. ströbröd

Gräddsås
3 dl vispgrädde
1 ½ msk vetemjöl
1 msk smör
1 msk soja
nymald vitpeppar
ev. salt

Stekt lök
2 gula lökar, skivade
½ dl vatten
1 msk smör

Blanda havregryn, kalvfond och vatten i en skål. Låt svälla i c:a 15 minuter.
Tillsätt lök, ägg, och Tony Chachere's Creole Seasoning
Lägg i färsen och arbeta samman tills allt är väl blandat.
Fukta händerna med lite olja eller vatten och forma färsen till pannbiffar. Lägg dem på smörpapper.
Stek pannbiffarna i smör i en stekpanna, c:a 4 minuter per sida.

Gräddsås:
Blanda/skaka mjölet väl med lite av grädden till en redning.
Häll resten av grädden i stekpannan där pannbiffarna stekts. Låt koka upp.
Häll i hälften av redningen, rör om och låt koka lite. Tillsätt mer redning om såsen är för lös.
Tillsätt smöret. Smaka av med soja, eventuellt lite Tony Chachere's Creole Seasoning
Sila såsen innan servering.

Stekt lök:
Lägg löken i torr stekpanna och häll på vattnet.
Låt vattnet koka bort under omrörning.
Tillsätt smör och fräs löken tills den är vackert gyllene.
Servera pannbiff med lök tillsammans med rårörda lingon, stekt/kokt  potatis och ättiksgurka.






2014-05-10


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept