Translate to any language:

VARMRÄTTER


Grekiska köttbullar med grönsallad och fetaost

 


2 pers

200 g mager nötfärs, 10%
2 dl kokta röda linser
1 hackad liten gul lök
10 hackade gröna kärnfria oliver
1 ägg
3 msk havregryn
1 dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
½ tsk oregano
½ tsk timjan
½ tsk svartpeppar
½ tsk salt

Grönsallad
100 g gröna blad
½ gurka
½ gul paprika
10 körsbärstomater
60 g fetaost, 10% fett

Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och rulla till små bullar (cirka 16 st). Lägg bullarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och stek dem i ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter.
Skölj salladen, tärna gurkan och paprikan och skär tomaterna i halvor.
Lägg upp grönsakerna och tärnad fetaost på två tallrikar och smaka av med vinäger och örtsalt. Servera tillsammans med köttbullarna.



2015-03-27


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept