Translate to any language:

VARMRÄTTER

Kryddiga köttbullar med pasta

 



4 pers.


3 msk ströbröd
40 g taco kryddmix
1 dl vatten
1 ägg
2 vitlöksklyftor
4 port pasta (gärna fusilli)
1 rödlök
1 zucchini
Salt
Peppar
ca 500 g nötfärs
2 msk olivolja
1 burk chunky tomato salsa (ā ca 350 g)

Blanda ströbröd, kryddmix, vatten och ägg i en bunke. Pressa vitlöksklyftorna och blanda i. Låt svälla ca 5 minuter.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skala löken och skär den och zucchinin i skivor. Lägg dem i pastakastrullen när det åter står 2 minuter av pastans koktid. Häll av pastavattnet och krydda med salt och peppar.
Blanda färsen med ströbrödsblandningen. Forma färsen till 4 köttbullar per portion och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn bullarna runtom ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5–8 minuter. Häll bort stekfettet, tillsätt salsan och låt den bli varm.
Servera köttbullarna med pastan.



2015-06-04


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept