Translate to any language:

VARMRÄTTER


Champinjonköttbullar med spenatpasta

 



4 pers.

 
4 portioner färsk pasta
400 g nötfärs
200 g champinjoner
1 ägg
1 gul lök
Salt
Svartpeppar
1 dl kolsyrat mineralvatten
2 msk olivolja
2 msk smör
1 rödlök
1 burk lätt-cremefraiche
½ msk dijonsenap
200 g färsk spenat

Lägg köttfärsen i en bunke. Riv ner champinjoner på den grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och blanda i. Knäck ner ett ägg. Salta och peppra. Häll i mineralvattnet. Jobba ihop färsen smidig (men inte för mycket så att den blir seg). Forma färsen till köttbullar. Genomstek köttbullarna gyllenbruna i smör och olja på medelgod värme.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Strimla rödlöken grovt.
Ha smör och olja i en kastrull. Fräs rödlöken snabbt. Ha i creme fraiche, senap och spenat. Blanda runt och låt det sjuda någon minut. Blanda försiktigt ner köttbullar och pasta och låt allt bli genomvarmt. Avsluta med lite extra svartpeppar..



2015-09-02


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept