Translate to any language:

VARMRÄTTER


Indisk färsgratäng


6 - 8 pers.

1 kg nötfärs
2 gula lökar
2 msk rapsolja
2 formbrödsskivor
1 dl vatten
2 msk russin
2 msk ättiksprit, (12 %)
2 msk aprikosmarmelad
2 msk stark mango chutney
2 msk curry
1 msk salt
2 krm nymald svartpeppar
3 ägg
3 dl mjölk

Tillbehör
ris, slladskål, banan, gurka, extra mango chutney

Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka löken. Bryn färs och lök i oljan i en gryta.
Smula sönder brödet och blanda med vattnet. Häll ner blandningen i grytan. Tillsätt russin, ättiksprit, marmelad, chutney, curry, salt och peppar. Fördela röran i en smord ugnssäker form.
Vispa ihop ägg och mjölk och häll över färsen. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min tills äggstanningen stannat och fått fin färg.
Servera gratängen med tillbehören.



2015-09-09


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept