Translate to any language:

VARMRÄTTER



Turkisk köfte



4 pers

10 steklökar
2 msk rapsolja

Färsbullar:
600 g lammfärs
1 msk mald spiskummin
1 msk koriander
½ msk kanel
2 hackade vitlöksklyftor
½ citron, rivet skal
2 msk tomatpuré
2 msk rapsolja
½ tsk salt
1 tsk svartpeppar


500 g feferoni (1 burk=500g)
½ granatäpple, kärnorna

Myntayoghurt:
2 dl turkisk yoghurt 10%
½ dl hackad färsk mynta

Servering:
couscous

Ugnstemp 200º

Lägg löken i kallt vatten en stund så är de lättare att skala. Lägg dem i en långpanna tillsammans med rapsolja och baka i ugnen cirka 15 minuter. Blanda färssmeten och forma avlånga köttbullar. Ta ut plåten med löken och lägg dit färsbullar och fefferoni. Stek tillsammans i ugnen ytterligare 10-15 minuter.

Blanda ingredienserna till myntayoghurten. Garnera med kärnorna från granatäpplet och servera med myntayoghurt, couscous och eventuellt några myntakvistar



2017-08-08


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept