Fisk


 

Fiskgratäng med fänkål och ost

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
2 fänkål, ca 400 g
600 g fiskfilé, t ex hoki eller torsk
2 1/2 dl laga lätt grädde, 5% fett
100 g ädelost, max 30% fett
10-12 potatisar, ca 1 kg
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
 
Gör så här
Halvera fänkålen och skär fänkålen i strimlor. Lägg fänkålen i en ugnssäker form. Skär fisken i mindre bitar och lägg den ovanpå fänkålen. Strö över salt. Blanda grädden med smulad ost och krydda med mald vitpeppar. Häll blandningen över fisk och fänkål. Tillaga mitt i ugnen i 225°C, ca 20 min. Skala och skär potatisen i små bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och pressa den igenom en potatispress.
Servera fiskgratängen med pressad potatis, gröna bönor och bröd.

 

01 februari 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept