Fisk


 

Skepparströmming

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
500 gram strömmingsfilé
1 tsk salt
1 msk margarin
1,5 msk ströbröd
2 msk senap (kanske lite mer)
1-2 msk vinäger
1 knippa dill
1 tsk socker
1,5 dl Laga lätt, mager matlagningsgrädde
1 st. broccoli
4 morötter
12 potatisar

 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop senap, vinäger, dill, socker och grädde och låt den stå och dra en stund.
3. Skölj strömmingen och låt vattnet rinna av.
Salta fisken och rulla den med skinnsidan utåt och lägg rullarna i en smord form.
4. Slå över marinaden.
5. Strö över ströbröd och klicka över lite margarin.
6. Stek i 20-25 minuter. Koka potatis, morötter och broccoli under tiden. Servera fisken med potatis och grönsaker samt ett knäckebröd.
 
 

10 mars 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept