Fisk


 

Lax i krämig kräftsås


4 portioner
4 portionsbitar lax, gärna bakbiten
salt
vitpeppar
smör till stekning
1 limefrukt
2 dl crème fraiche
2 tsk fisk & vinfond
ca 100 g kräftstjärtar i spad

4 portioner potatismos
1 äggula
gräslök


Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra fisken. Stek någon minut på var sida i smör och lägg över på gratängfat. Droppa lite limesaft över.
Gör ett fast potatismos. Rör ner en äggula och lite klippt gräslök. Spritsa moset runt kanterna i formen.
Blanda crème fraiche med fonden och de avrunna kräftstjärtarna. Tunna gärna ut såsen med ett par skedar kräftspad. Fördela såsen på laxbitarna och gratinera 12-13 minuter. Garnera med limeskivor.

28 maj 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept