Fisk


 

Ugnsbakad mandelfisk


Portioner: 4
2 dl matyoghurt, 10 %
2 dl grädde
1 msk majsena
2 msk olja
2 gula lökar, i ringar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 msk Garam Masala
0,5 tsk kajennpeppar
3 msk currypasta, t ex Masala
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
2 msk citronsaft
3 msk mango Chutney
100 g haricots verts

600 g vit fiskfilé, t ex kolja
1 tsk salt
2 msk smör, till formen

Garnering:
2 dl flagad mandel

Ugnstemperatur
200º

Blanda samman yoghurt, grädde och majsenamjöl i en liten skål. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs lök, vitlök och ingefära på medelhög värme, cirka 2 minuter, tills de mjuknat.
Tillsätt Garam Masala, kajennpeppar, currypasta, salt och peppar och stek ytterligare cirka 1 minut. Häll i yoghurt-gräddblandningen, koka upp och koka under omrörning, cirka 2 minuter. Tillsätt slutligen citronsaft, mango Chutney och haricots verts.
Lägg fiskfiléerna i en smord, ugnsfast form och salta. Slå på såsen och toppa med flagad mandel. Gratinera i ugn tills fisken är klar, cirka 20 minuter.

15 augusti 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept