Fisk


 

Strömming med pepparrotssmör

 


Portioner: 3-4
600 g rensad strömming
salt och peppar
persilja
rågmjöl
smör och rapsolja
75-100 g riven pepparrot
lite gourmetsalt
Garnering:
citron och dill

Skölj och lägg strömmingen på hushållspapper med köttsidan upp. Salta, peppra och strö klippt persilja över. Vik ihop filéerna.
Blanda rågmjölet med lite salt och peppar och vänd strömmingen i mjölet. Stek filéerna gyllenbruna och knapriga på medelvärme i smöret och oljan. För att de inte ska vika ut sig i stekpannan måste du trycka lätt på ovansidan, bara några sekunder på varje strömming.
Rör smöret med pepparroten till önskad styrka och smaksätt med lite gott salt. Pepparrotsvisp på tub ger mildare smak på smöret. Vira in i papper och lägg i frysen en stund. Skär sedan smöret i skivor.
Lägg upp strömmingen på fat med citronklyftor, dillvippor och pepparrotssmör.


27 december 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept