Fisk


 

Pepparstekt lax med potatispuré och äppelsallad

                                                                      DSC_0001  DSC_0002 DSC_0003

4 pers

4 bitar skinn- och benfri lax ā 125 g
2 tsk blandad hel svart-, rosé- och grönpeppar, salt
Arla smör

Potatispuré:
1 kg potatis, mjölig sort
2 dl Arla Ko mjölk
2 msk svenskt smör salt och peppar

Äppelsallad:
2 äpplen
2 endiver kärnor från 1/2 granatäpple
2 msk rapsolja
1 msk vinäger salt och peppar

Krossa pepparn i en mortel. Klappa in pepparblandningen på laxens ovansida. Salta och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 min per sida, börja steka den pepprade sidan.
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och rör ner i potatisen tillsammans med smöret.
Smaka av med salt och peppar och rör moset luftigt. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skär salladen i bitar. Blanda ihop ingredienserna till äppelsalladen. Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med potatispuré och äppelsallad.


06 januari 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept