Fisk


 

Fiskgratäng med crabsticks

DSC_0006-1

5 – 6 port

800 g fisk filé (Hoki el. Alaska Pollock)
3-4 dl crème fraiche
3 dl grädde
200 g crabsticks
½ purjolök
3-4 msk hummerfond
½ fiskbuljongtärning
Dill
Citronpeppar
Salt

Tina fiskblocken. Lägg de i en smörad form. Salta och peppra. Strimla purjolöken och dela crabbsticken i bitar. Lägg de på fisken.
Blanda crème fraiche, grädde, hummerfond och dill i en bunke. Smula ner buljongen. Blanda.
Häll över allt så det täcker fisken.
In i ugnen ca 35 minuter i 200º

Vill du ha den lite tjockare så gör en redning och rör i försiktigt i formen mot slutet.
Servera med potatis och ärtor.


27 januari 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept