Fisk


 

Baconlindad torsk med mexikanskt ris

4 pers.

800 gram  torsk eller annan vit fisk, fryst
2 paket  bacon
1 msk  svartpeppar
1 tsk  salt
1 msk  Garam Masala
1 paket  riven ost, (gärna med stark smak)

Ris
5 dl  ris
2 gula lökar
1 röd chilifrukt
4 dl  hönsbuljong
olja
2 burkar  krossade tomater
salt och peppar
mexikansk kryddblandning

1. Låt fiskblocken tina en aning så det går att skära i dem. Dela i mitten av båda så du får 4 st. block.
2. Blanda ihop kryddorna och strö över alla fiskblockens översidor. Lägg ut baconen 4 och 4, lägg sedan fisken över. Lägg nu riven ost över kryddorna på varje block och linda ihop som ett litet paket så det blir fyra st..
3. Smöra en eldfast form och in i ungen i 200 grader cirka 20 min, eller när baconen fått färg.
4. Hacka löken och stek den i en gryta med olja. Häll i riset och låt det steka med en kort stund.
5. Tillsätt hönsbuljong och krossad tomat. Låt koka upp och koka tills vattnet är borta, cirka 12 minuter. Smaka av med salt, peppar och Mexikansk kryddblandning. Låt stå cirka 10 minuter innan servering.


21 februari 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept