Fisk


 

Ugnsstekt basilikalax

4 bitar skinn- och benfri lax, ca 500 g
rivet skal och saft av ½ citron
½ tsk salt
2 morötter
3 salladslökar
200 g broccolibuketter
Arla® smör-&rapsolja
salt och peppar
½ kruka basilika
3 dl Kelda® Mild citronsås
½ tsk chilipeppar

Sätt ugnen på 200°.  Lägg fisken i en ugnssäker form. Blanda citronskal och saft med salt. Pensla fisken med blandningen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Skala och strimla morötterna. Skiva salladslöken. Stek broccoli i smör-&rapsolja, ca 3 min. Blanda ner morot och salladslök och låt det fräsa med några minuter, smaka av med salt och peppar. Strö grovt hackad basilika över fisken. Värm såsen under omrörning och tillsätt chilipeppar.
Servera laxen med grönsaker, ris och sås.


01 mars 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept