Fisk


 

Fishfingers med citronmajonnäs

DSC_0206 Fishfingers med citronmajonäs

4 pers.

500 g fryst torskfilé i block
1 dl dinkelsikt
1 tsk salt
1–2 ägg
1 dl västerbottenost
2 dl polentagryn
Rapsolja och smör
Saften av 1 citron

Citronmajonnäs:
2 äggulor
1 tsk pressad citron
1 krm salt
Eventuellt lite cayennepeppar
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 dl solrosolja, rapsolja eller annan neutral olja
Eventuellt 1/2 dl hackad gräslök eller annat kryddgrönt

Gör först majonnäsen. Lägg alla ingredienser utom olja och kryddgrönt i en mixer och kör i någon minut. Minska farten på mixern och droppa försiktigt i olja medan mixern är igång. Häll sedan oljan i en tunn stråle tills majonnäsen blir tjock och glansig.
Smaka av med salt och peppar och tillsätt ev. kryddgrönt. Låt stå kallt till servering.
Skär den lätt tinade fisken i tunna skivor. Vispa upp ägg i en skål. Blanda dinkelsikt och salt i en skål. Blanda parmesanost och polentagryn i en annan skål.
Panera fiskbitarna genom att först vända dem i mjöl, sedan doppa i ägg och sist vänd dem i polentagrynen. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och smör och stek nuggets gyllenbruna, cirka tre minuter.
Pressa citron över och ät direkt.
Servera med citronmajonnäs och selleristavar.


28 mars 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept