Fisk


 

Harissakryddad tonfisk med grillad paprikasallad

DSC_0249-1

4 pers.

Paprikasallad
4 st.  röd paprika
0,5 st.  chilipeppar
4 st.  vitlöksklyftor
4 st.  tomater
2 msk  olivolja
1 msk  spiskumminfrö
salt och peppar

2 burkar  tonfisk, i vatten, á 180g
1 tsk  harissa, Tunisisk krydda
4 st.  ägg
12 st.  oliver
bladpersilja

1. Börja med att hårdkoka äggen ca 6-7 minuter.
2. Sätt på grillen i ugnen.
3. Dela tomater, paprika och chilin i halvor, rensa paprikan och chilin från kärnor. Placera alla grönsaker på en ugnsfast plåt med lite olivolja på. Lägg även till vitlöksklyftorna med skalet på.
4. Grilla grönsakerna i ca 10 minuter tills skalet på grönsakerna blivit gyllenbrunt och fått blåsor. Vitlöken ska vara mjuk. Låt grönsakerna svalna och skala allt. Kärna ur tomaterna och finhacka alltsammans.
5. Hetta upp en teflonstekpanna och rosta spiskumminfrön. Blanda ned grönsakerna och tillsätt 2 msk olivolja, salt och peppar. Häll av tonfisken i ett durkslag och blanda sedan tonfisken med harissan.
6. Lägg grönsakerna på ett fat och placera tonfisk, persilja, ägg och oliver runt kanten.


12 april 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept