Fisk


Baconlindad laxfilé med potatis- och blomkålsstomp

1 pers.

1 portionsbit skinnfri laxfilé (ca 150 g)
2 potatisar
100 g blomkål
rivet skal av 1/2 citron + 1 tsk juice
3 skivor bacon (50 g)
olivolja
salt
nymalen svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och klyfta potatisen. Skär blomkålen i buketter.
2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten tillsammans med blomkålen. Häll av och mosa grovt med en stöt eller en gaffel.
3. Blanda stopet med citronskal och 1 1/2 msk olja. Smaka av med 1 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar.
4. Linda baconskivorna runt fisken och lägg den i en ugnssäker form.
5. Tillaga i ugnen ca 15 minuter. Servera laxen med potatis- och blomkålsstomp och en fräsch grönsallad.


26 april 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept