Fisk


Fisk och paprikaröra

4 pers.

1 msk smör eller margarin
1 salladslök
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 gul paprika
1 tsk riven pepparrot
1 tsk salt
600 g fiskfilé, kolja, spätta eller torsk

Servering:
4 port kokt pasta
2 msk klippt dill
ev. citronskivor

Smält fettet i en gryta. Strimla salladslöken och mjukfräs utan att den tar färg.
Sikta i mjölet och späd med mjölken.
Ansa och tärna paprikan. Rör ner den och krydda med pepparrot och salt. Låt allt koka upp och sakta sjuda ett par min.
Skär fisken i små bitar och lägg ner dem i pannan. Rör inte, skak bara lätt så att allt blandas. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda fast och vit 5-6 min.
Servera fisksåsen med pastan, dill och citronskivor.


14 maj 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept