Fisk


Laxgratäng med gräslök och chili

DSC_0398

4 pers.

4 st. laxfilé, bitar (ā ca 150 g), utan skinn och ben
0,5 tsk salt
2 dl lätt crčme fraiche
1 msk pressad citron
1 msk sambal oelek
2 tsk brun farin
2 dl riven ost

Potatismos
1 kg mjölig potatis
2 msk smör
2,5 dl mjölk
1 knippe gräslök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Mos:
1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Mosa potatisen med elvisp och tillsätt smöret. Späd med mjölken och vispa till ett luftigt mos. Hacka gräslöken och blanda i moset tillsammans med salt och peppar.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Lägg laxskivorna i en ugnssäker form. Strö över saltet. Blanda crčme fraiche med citronsaft, sambal oelek och farin. Bred blandningen över laxen.
4. Klicka moset runt om laxen och strö osten över lax och mos. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
5. Servera laxgratängen med en grön sallad.


20 maj 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept