Fisk


Lax med pasta- och pepparrotssallad

Max 20 min, 4 pers

4 portionsbitar lax ā 125 g
1 msk smör eller margarin
4 portioner pasta penne
2 dl lätt crčme fraiche
2 msk hackad dill
2 msk riven pepparrot
1 krm salt
1 krm peppar
1 krm strösocker
65 g baby spenat

1. Tina laxen om den är fryst.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj pastan hastigt i kallt vatten.
3. Blanda crčme fraiche med dill, pepparrot, salt, peppar och socker.
4. Stek laxen i matfettet ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56˚C.
5. Blanda den ljumma pastan med pepparrotsröran och spenaten.
6. Servera pastasalladen med laxen.

30 juni 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept