Fisk


Laxspett med saffranspotatis

4 portioner

600 g skinn- och benfri laxfilé
1 msk matolja
½ msk flytande honung
½ msk pressad citronsaft
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Saffranspotatis:
8 medelstora potatisar
2 msk smör
3 dl mjölk
½ paket saffran
1 dl crème fraiche
salt
peppar

Tillbehör: lättkokt sparris, sallad

Ugn: 250°

Skär laxfilén i ca 2×2 cm stora tärningar. Trä upp dem på spett.
Blanda samman olja, honung, citronsaft, salt och peppar. Pensla laxspetten med det. Lägg spetten på en lätt smord eldfast form.
Stek fisken mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skär potatisen i mindre bitar.
Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölk. Tillsätt saffran och crème fraiche. Låt stuvningen koka på svag värme ca 3 minuter.
Tillsätt potatisen och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

07 juli 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept