Fisk


Ugnsbakad fisk med vitlökssås

4 personer

10-12 potatisar. ca 1 kg 
2 msk olivolja 
2 tsk salt 
3 paprikor. gärna i olika färger 
600 g torsk- eller hokifilé 
1 krm peppar 
Sås 
2 dl matyoghurt 
3 vitlöksklyftor 
2 krm salt 
1 krm peppar 
eventuellt 2-3 msk hackad persilja eller dill

1. Skölj potatisen noga i ljummet vatten. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och ringla över hälften av olivoljan. Strö över hälften av saltet. 
2. Tillaga mitt i ugnen i 250°C, ca 10 minuter. 
3. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär fiskfiléerna i ca 5 cm breda bitar. 
4. Lägg fisk och paprika vid sidan om på plåten. Häll på resten av olivoljan och saltet och strö över pepparn. Tillaga ytterligare ca 10 minuter. 
5. Smaksätt matyoghurten med pressad vitlök, salt och peppar samt gärna lite hackat kryddgrönt. 
6. Servera fisken med paprika, potatis och sås samt bröd.

26 juli 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept