Fisk


 

Lax- och zucchinipanna med ajvar

DSC_1650

4 pers. Max 20 min

 

4 portionsbitar lax à 125 g 
4 portioner ris 
1 zucchini 
2 gula lökar 
2 msk olivolja 
1 hönsbuljongtärning eller 1½ msk fond 
2 dl mild ajvar relish 
salt och peppar

1. Tina fisken om den är fryst. 
2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 
3. Klappa fisken torr med hushållspapper. Ansa och tärna zucchini. Skala och skiva löken. 
4. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Bryn laxbitarna 1-2 minuter på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp dem på en tallrik. 
5. Fräs zucchinin och löken i resten av oljan ca 3 minuter. Smula över buljongtärningen, blanda i ajvar och ca 2 1/2 dl vatten. Koka upp såsen under omrörning och lägg ner laxen. Sjud 3-5 minuter eller tills laxen är genomkokt. 
6. Servera med riset.

22 augusti 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept