Fisk


 

Kräft- och fiskpanna med dill och tomat

 

 

Posted by matfarbron on 12th September 2011 in Fisk

4 pers     Tid: Under 30 min

400 g sejfilé 
900 g potatis 


Sås 
1 burk kräftstjärtar i lake (ā 360 g) 
1 gul lök 
1 msk olja 
1 1/2 dl lag från kräftor 
2 1/2 dl mellangrädde 
1 msk majsstärkelse (Maizena) 
4 tomater 
2 msk hackad dill 
1 citron 
salt och peppar

Tina sejen om den är fryst. 
Tvätta och koka potatisen. 
Skär fisken i mindre bitar. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och spara lagen. 
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan. Tillsätt kräftlag och grädden. Lägg i fisken och låt koka ca 5-8 minuter och red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten. 
Hacka tomaterna och lägg ner dem och dillen i såsen. Smaka av med citronjuice, salt och peppar och lägg i kräftorna. 
Servera med potatis.

12 september 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept